+31 (0)113 22 35 24 info@tecwire.nl

Werkwijze

Een kijkje in ons productieproces

Bij Tec Wire maken we al jaren custom producten van RVS en Carbon voor superjachten en de zeilende watersport. Vaak komt er een specifieke opdracht van een klant, maar vaak ontwikkelen wij ook zelf onze eigen producten op basis van marktkennis.

De weg van concept tot realisatie beslaat verschillende fases die doorlopen moeten worden om tot een goed eindresultaat te komen dat aan onze hoge eisen en die van de klant voldoen.

Van Concept tot Realisatie

Concept

 

Het maken van een product begint altijd met een concept. Gebaseerd op een bepaalde vraag in de markt of geïnitieerd door een klant. In deze fase wordt er gespeeld met de verschillende manieren, waarop een bepaalde vraag of probleem benaderd kan worden om zo tot te beste oplossing te komen.

Hierbij wordt de vraag van de klant ontleed om zo inzicht te krijgen in waar het te maken product aan moet voldoen op het gebied van functie, belasting en afmetingen. Design kan hierbij ook een grote rol spelen, wanneer het product dient te passen binnen een gezette esthetiek.

Ontwerp

 

Wanneer een concept is uitgewerkt en goedgekeurd, wordt er begonnen met het ontwerpen van het product. Voor de meeste producten houdt dit in, dat aan het concept vorm wordt gegeven in high-end 3D CAD software. Hierin wordt een werkbaar 3D-model gemaakt, rekening houdend met alle technische specificaties van het design. Tevens wordt er tijdens het tekenproces gebruik gemaakt van standaards als het gaat om maatvoering, schroefdraden en constructie-mechanismen. Mochten de standaards niet voldoen, dan vinden we natuurlijk een custom oplossing hiervoor.

Soms wordt er eerst een prototype gemaakt van het ontwerp om de afmetingen te staven aan de werkelijke situatie. Waar nodig vinden aanpassingen plaats, waarna het ontwerp wordt goedgekeurd.

Na goedkeuring wordt  elk onderdeel van de 3D tekening vertaald naar een technische tekening met maatvoering en instructies voor de productie en digitale bestanden voor het geautomatiseerd maken van mallen, snijden en frezen.

Visualisatie

 

Wanneer het wenselijk is voor een klant om van tevoren een beeld te hebben van een product of ontwerp, wordt er van het 3D-ontwerp een visualisatie gemaakt. Deze fotorealistische visualisatie, gecreëerd in een krachtige renderengine geeft een perfect beeld van het product en hoe dit er in het echt zal komen uit te zien.

Het is de ideale manier om te laten zien hoe de vorm en materiaalcombinaties er uit komen te zien in de werkelijkheid en hoe designs van gepolijst RVS het licht vangen. Het visualiseren van een ontwerp speelt vaak een rol in de uiteindelijke goedkeuring ervan.

Een visualisatie kan ook van praktisch nut zijn voor een illustratieve weergave van de verscheidene componenten van een product en zo de functionaliteit ervan verduidelijken. De klant krijgt zo een helder beeld van hoe een product is opgebouwd en wat de mechaniek ervan inhoudt.

 

Productie

 

Tec Wire produceert het grootste deel van de producten in eigen beheer. Wij zijn in het bezit van een uitgebreid machinepark geschikt voor het maken en bewerken van producten in een verscheidenheid aan materialen, van kunststof tot carbon en RVS.

Wij ontwikkelen zelf nieuwe werkmethoden voor de productie en afwerking. Zo blijven we in staat om voortdurend te innoveren en het eindresultaat te verbeteren.

Afwerking

 

De afwerking van al onze producten is van een zeer hoge graad. Wij letten echt op de details! Tec Wire is dé specialist in polijstwerk van superjachtkwaliteit. Van de moeilijkste, organische vormen van stalen designs tot geparelde visuele elementen in hoogglans RVS. En ook de ‘alledaagse’ objecten verdienen hierbij dezelfde aandacht; wij bieden een zeer groot assortiment aan bouten, ringen en ander dekbeslag gepolijst in de hoogste afwerkingsgraad.

Onze afwerking maakt echt het verschil tussen ‘goed’ en ‘superieur’!

Assemblage

 

De assemblage van een product kan op twee manieren plaatsvinden. In-house bij Tec Wire, maar ook op locatie bij de klant. Wij dragen zorg voor een goede aflevering en plaatsing van alle geleverde onderdelen. Zo begeleiden wij het gehele proces vanaf het ontwerp tot en met de uiteindelijke plaatsing.

Pin It on Pinterest